Daniel Theodor H. Henriksen

Daniel Theodor H. Henriksen

Fra avsky til glede på 2 måneder

En lang periode med avsmak

Etter 12 år med avsky for å putte penn til papir eller fingre til tastaturet frivillig, har jeg endelig fått tilbake gleden ved å skrive tekster.

Helt siden ungdomsskolen og gjennom min høyere utdanning som adjunkt, ble jeg tvunget til å skrive alt i fra diktanalyser til formelle tekster om teoriene til Sigmund Freud. Å skrive om dette i seg selv er nødvendigvis ikke så ille, men alle de formaliteter som følger med gjorde at jeg avskydde det.

Ikke misforstå meg, en viss grad av formaliteter må man ha med. Men det var når formalitetene tok så mye over at det tok drepen på kreativiteten, jeg ble lei.

Da jeg i sommer bestemte meg for å prøve meg på nok et studium, etter å ha jobbet ett år som lærer, var jeg fast bestemt på at jeg ville finne min kreative side, som lå dypt begravd langt der inne et sted.

En ny start

Det endte opp med at jeg begynte på Digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania. Jeg var fast bestemt på at ettersom dette var min høyere utdanning nummer to, skulle jeg gå «all-in» og gjøre en enda bedre innsats enn hva jeg gjorde på lærerstudiet.

Da skolen endelig var i gang, gledet jeg med til fagene vi skulle ha: programmering, kreativt webprosjekt, markedsføringsledelse og … tekst. «Tekst?!» tenkte jeg. Nå som jeg allerede har tatt 60 studiepoeng i norsk, og egentlig var drit lei alt som hadde med skriving å gjøre. Heldigvis skulle det vise seg at ordtaket «Du skal ikke skue hunden på hårene» virkelig gjorde seg gjeldende.

Det skulle faktisk vise seg at det var i dette faget jeg igjen følte meg tilbake på barneskolen, der kreativiteten min blomstret.

I disse timene fikk man virkelig frie tøyler (til en viss grad selvfølgelig) til å produsere innhold i form av både tekst og video. Endelig var det ingen som satte lenker på meg og kommanderte ting som:

  • «Skriv minst 5000 ord!»
  • «Skriv en teoretisk del før du skriver om metode, og deretter skal du drøfte!»
  • «Bruk masse faglige uttrykk, slik at du ikke forstår teksten selv!»

Her var det vi studenter som valgte hvem vi skulle skrive til. Vi valgte vår egen persona, og la opp til utforming av innhold deretter. Dette gjorde at jeg endelig kunne skrive uten at lenker var festet til hele kroppen.

Det medførte faktisk at jeg endte opp med en A i faget! Min første toppkarakter gjennom hele min skolegang. Og plutselig kom gnisten tilbake etter å ha slitet meg til greie karakterer helt siden ungdomsskolen.

Så tusen takk til norges eneste tekstdoktor Christine Calvert, for å ha vært en stor inspirasjon for meg og andre medelever.

Måtte la gleden fortsette

Da faget var ferdig synes jeg dette var litt trist, og tenkte at jeg nå skal prøve noe helt nytt. Det er derfor denne innleggssiden er blitt til. Her inne skal jeg prøve så godt det lar seg gjøre å skrive tekster om det faglige som engasjerer meg under studiene. Tekstene kommer ikke til å ha faste skrivemønster, dype drøftelser og masse avanserte ord (som kunne vært skrevet så mye enklere.)

Det du derimot kan lese her er tekster som blir dratt ut av hodet mitt etter hvordan jeg tolker budskapet fra forelesninger og andre faglige kilder. Kanskje du til og med kan lære noe.

Håper du vil være med på min reise mot å bli digital markedsfører.

PS: Kom gjerne med tilbakemeldinger på innleggene hvis det er noe du stusser på eller mener jeg bør gjøre mer research på.



Relaterte innlegg