Daniel Theodor H. Henriksen

Daniel Theodor H. Henriksen

6 utvidelser du bør ha på din WordPress side

Har du egen nettside og bruker WordPress som CMS? Det kan da være viktig å installere riktige utvidelser for å forbedre siden din. Vi kan tenke på en WordPress utvidelse som en applikasjon på mobilen. De hjelper deg å utvide funksjonene på nettsiden din. Det er derfor viktig å velge seg ut de riktige utvidelsene som hjelper deg å optimalisere nettsiden din. Jeg skal straks presentere 7 utvidelser du bør ha på din WordPress side

Hvorfor installere WordPress utvidelser?

Selvom WordPress er et CMS som i seg selv fungerer fint som er publiseringsrammeverk, så er det tilgangen til ekstra muligheter gjennom utvidelser som har gjort det til verdens mest populære CMS. I 2019 fantes det over 54 000 gratis utvidelser, i tillegg til en rekke premium utvidelser som koster penger.

WordPress utvidelser kan blant annet hjelpe deg forbedre hvordan du praktiserer SEO, forbedre sikkerhet og hastighet på siden din + mye mer. La oss ta en nærmere titt på 7 utvidelser som er “No Brainer” å installere på WordPress siden din.

1. W3 Total Cache

Hvor lang tid det tar å laste inn en nettside er utrolig viktig. Både for en god brukeropplevelse og for at Google skal rangere siden din høyere i søkeresultatet.

W3 Total Cache hjelper til med å laste inn nettsiden din så raskt som det er mulig ut i fra ditt webhotell. Ved å ha installert denne utvidelsen vil den hjelpe å forbedre den totale ytelsen på nettsiden din 10 ganger så mye enn hvis du ikke har W3 Totale Cache installert.

For å installere og lese mer om utvidelsen kan du følge denne lenken.

2. ShortPixel Image Optimizer

På nettsider er det viktig å ha bilder for å illustrere og skape en god bruker opplevelse. Disse bildene er gjerne også det som gjør at det tar lenger tid for siden din å laste inn. Ved å installere ShortPixel Image Optimizer får du en utvidelse som hjelper deg å konvertere bildene dine. Når du laster opp bilder i ditt mediabibliotek på WordPress vil ShortPixel automatisk komprimere bildene dine til å ta minst mulig plass uten at det går utover kvaliteten.

Les mer om Short Pixel Image Optimizer og last ned utvidelsen her.

3. Yoast SEO

Yoast er et verktøy som hjelper deg på vei når du jobber med SEO på de ulike sidene dine. Den sier i fra hva som er god praktisering av SEO på det du har med på siden din, og hva du bør endre.

Les også: Kort om SEO og hvordan det fungerer.

Ved bruk av Yoast SEO kan du skrive inn nøkkelordene du ønsker å legge vekt på. Yoast vil deretter analysere teksten/siden din blant annet å si hvor godt teksten/siden er bygd opp i forhold til disse nøkkelordene. Google vil i dag ha med alle SEO faktorer som påvirker nettstedet ditt. Yoast er derfor super, da den gir deg en SEO sjekkliste på hva som er med og ikke på siden.

Les mer om Yoast SEO og installer utvidelsen her.

4. A3 Lazy Load

Nok en utvidelse som går på hastighet. Selvom du har brukt ShortPixel utvidelsen som ble skrevet om lenger opp i artikkelen, kan innlasting fortsatt ta tid. Har du en lang artikkel med masse bilder eller annen multimedia er A3 Lazy Load genial.

Ved å installere denne utvidelsen vil multimedia laste inn etterhvert som brukeren scroller nedover på siden. Dette vil altså gjøre at det går raskere å komme inn på nettsiden enn om alt skulle blitt lastet inn på en gang.

Les mer om A3 Lazy Load og last ned utvidelsen her.

5. Really Simple SSL

SSL (Secure Sockets Layer) handler enkelt forklart om at siden din er sikker. Så og si alle sider som rangerer høyest i Google er SSL sertifiserte. Ved å ha dette på siden din, vil det gjøre at brukeren føler seg tryggere på å bruke siden din. Samtidig er det å ha SSL noe Google ser på som positivt når de skal rangere deg i søkeresultatet.

Du kan se at siden er SSL sikret når det er “HTTPS” foran domenenavnet og ikke bare “HTTP”. En annen måte å sjekke om siden er SSL sertifisert er å se etter dette ikonet i søkefeltet.

Eksempel på SSL sertifisert nettside

Les mer om Really Simple SSL og last ned utvidelsen her.

6. UpdraftPlus

Det sies at over 30 000 nettsider blir hacket hver dag. Derfor er det avgjørende å ta backup av nettsiden din, for at du ikke skal miste alt det du har jobbet med å utbygge.

Ved å bruke utvidelsen UpdraftPlus kan du automatisk ta backup av nettsiden din. Hvor ofte du ønsker å gjøre dette, stiller du lett inn i innstillingene. En annen genial funksjon med UpdraftPlus er at du kan re-innstalere tidligere utgaver av nettsiden din hvis du ønsker. Si du for eksempel har gjort om designet på siden din, men angrer. Da kan du ved hjelp av denne utvidelsen gå tilbake og hente opp den tidligere utgaven av nettsiden din.

Sørg for å ikke bli hacket, installer UpdraftPlus nå!Husk å abonnere på mitt nyhetsbrev