bloggartikler-person-tekst-daniel-theodor-hjertvik-henriksen
Daniel Theodor H. Henriksen

Daniel Theodor H. Henriksen

Er du student? Slik blir du synlig i næringslivet og får deg jobb på kort tid

Som ny student bestemte jeg meg i november 2019 for å gå ut av komfortsonen ved å bli en aktiv bruker på LinkedIn. Dette innebar å legge til en hel haug med ukjente mennesker som jobbet innenfor markedsføringsfaget i nettverket mitt. Deretter lagde jeg denne nettsiden for å jevnlig vise dette nettverket hva jeg har lært meg innenfor mitt fagfelt; Digital markedsføring.

Dette valget har vist seg å gi meg masse oppmerksomhet, og gjort at jeg har fått mange nye kontakter og en relevant jobb ved siden av studier. Før jeg går videre på hvordan du som student kan gjøre det samme, skal jeg gi deg noen nøkkeltall fra jeg var ny på LinkedIn og startet denne nettsiden til i dag:

 • Over 1 100 kontakter på LinkedIn
 • 8 jobbtilbud
 • 10+ kaffeprater
 • Over 35 000 visninger av nettsiden i søk

Fra 0 til 1000 forbindelser på LinkedIn i en fei

At jeg deler dette kan gå litt begge veier, da noen kanskje kan føle jeg ikke har vært så personlig med dem som jeg har gitt uttrykk for. Men sannheten er at det er noe som er for godt til å ikke deles med dere som er studenter i dag.

Måten jeg skaffet godt over 1000 forbindelser på LinkedIn i rekordfart var gjennom Linked Helper. Dette verktøyet er en utvidelse som installeres på Google Chrome. Etter du har installert utvidelsen har du muligheten til å automatisk sende ut forespørsel om å knytte kontakt mot akkurat det segmentet du ønsker deg. I mitt tilfelle var dette alle som jobbet innen markedsføring i Oslo-området.

Du kan her sende ut rundt 100 forespørsler om dagen hvor du i tillegg sender en «personlig» melding til de du ønsker å legge til i nettverket.

Utsnitt av hvordan personalisere en melding i Linked Helper

I bilde over ser du meldingen jeg sendte ut til flere tusen kontakter. Og tro det eller ei, men godt over 60% la meg til i deres nettverket. I tillegg var det mange som svarte på meldingen og ville ta en prat med meg angående potensiell deltidsjobb i firmaet deres.

En prosess som krever litt tålmodighet

Dette er ikke noe som er gjort over en dag eller to. Men jeg kan med hånda på hjertet si at hvis du jobber med å bygge nettverket ditt over tid, og tørr å interagere med dem, så er du «garantert» jobb eller så har du iallfall en lang fot på innsiden.

Jeg kunne skrevet en lang turtorial om hvordan bruke verktøyet Linked Helper. For dette innlegget derimot, legger jeg heller med en video som forklarer i detalj hvordan komme i gang.

15 måneder med «blogging»

Jeg hater ordet blogging, men jeg skal krype til korset og bruke det her. For ca. 15 måneder siden startet jeg med å skrive blogginnlegg på denne siden. Jeg begynte å legge ut mine første innlegg etter jeg hadde brukt Linked Helper for å bygge et nettverk. Disse innleggene delte jeg hver uke på LinkedIn, slik at de jeg hadde knyttet kontakt med skulle se at jeg var aktiv, samtidig som de fikk se hvilke kunnskaper jeg hadde tillært meg.

Kort oppsummert er dette noe som nettverket mitt ga meg masse oppmerksomhet for. Jeg fikk stadige meldinger av alt fra ledere til freelancere som synes profilen min var interessant.

Dette medførte igjen til at jeg var på flere kaffeprater. I tillegg til dette var det flere som tilbudte meg jobb. Kall meg gjerne kresen, men jeg ville ikke takke ja til noe før jeg synes det føltes helt riktig.

Tør å utlevere deg selv

Som student vil det å dele din kunnskap med personer i næringslivet skaffe deg et kjempe forsprang. Det er tross alt disse personene du potensielt skal jobbe for en dag. Hvis de ser at du er aktiv og har kunnskaper de etterspør, vil du stille foran mange andre i jobbkøen.

Det vil som alt annet være ubehagelig de første gangene, men som mennesker tilpasser vi oss alltid nye situasjoner.

Skriv ditt første innlegg eller lag en video om noe du har interesse for i dag, og del det med andre!

En sniktitt på tall fra danieltheodorhenriksen.no

Fra jeg startet å skrive innlegg til i dag, har interessen rundt siden min blitt betydelig større.

Utklipp fra Google Search Console

Som grafen over viser blir nettsiden min fra uke til uke vist stadig flere ganger i søk. Dette har blant annet med diverse innlegg rangerer bedre (SEO) og at det er flere i nettverket mitt som søker meg opp.

Grafen over er fra 17. november 2019 til 16. mars 2021. Ser vi derimot kun på de siste 3 månedene (bildet under), er det her de fleste visningene av nettsiden i søk kommer fra.

Siste 3 måneder

Dette viser bare at det tar litt tid å bygge opp en nettside med mye innhold. Men som nevnt tidligere; begynn i dag, så er du der om ikke altfor lenge.

En kort sjekkliste fra meg til deg

Det er alltid deilig å kunne forholde seg til en kort sjekkliste. Jeg skal derfor gi deg noen av mine tips til hvordan komme i gang med å bli synlig og skaffe jobben du har lyst på ved siden av studier.

 • Installer Linked Helper og finn personene du ønsker i nettverket ditt.
 • Kjøp domene og webhotell hos PROISP. Følg dermed guiden om hvordan installere en WordPress side.
 • Søk på YouTube hvordan sette opp en WordPress side. Det finnes uendelige mange gode videoer om dette.
 • Bestem deg for hva du ønsker å lage innhold om (i mitt tilfelle har jeg valgt ulike fagfelt innenfor digital markedsføring).
 • Del det du skriver og sertifiseringer du tar på LinkedIn.
 • Ha en interaksjon med nettverket ditt. Tør å spørre om du kan få jobb.
 • Hold LinkedIn profilen og nettsiden din oppdatert.

Les også