bilde med logo
Daniel Theodor H. Henriksen

Daniel Theodor H. Henriksen

Hvorfor video i markedsføringen?

I dag er det over 50% som ser på videoer på nettet i løpet av dagen. Innen 2021 tyder det på at 80% all internettrafikk vil være video. Med andre ord betyr det at bruk av video ikke er noe man kan komme utenom.

I følge Facebook fanger videoer mer oppmerksomhet enn bilder som har det samme budskapet. De sier at en video vil ha 3-4 ganger så høy “clickrate” enn et bilde eller et blogginnlegg. Med andre ord, burde kanskje jeg heller dele videoer på LinkedIn.

Bare tenk på det. Du sitter på bussen og ser over på han ved siden av deg. Han scroller ganske så fort gjennom feeden sin. Det er da avgjørende å lage noe som får denne tommelen til å roe ned tempo og stoppe opp. Videoer i feed har ofte autoplay og det skjer noe aktivt på skjermen. Dette vil som nevnt over ha en mye større effekt til å bli stoppet opp ved eller bli klikket på.

2 typer video

Skal man lage video i sitt markedsføringsarbeid er det viktig å tenke på hvordan folk ser video. Vi kan grovt dele opp hvordan vi ser på video i 2 kategorier.

1. Video i farten

Dette er videoer som bli sett akkurat i øyeblikket. Videoene vi ser på farten er gjerne ikke planlagt, vi ser de gjerne uten lyd og vi ser ikke lenge på de.
Skal man lage videoer som er rettet mot denne type titting, må man med andre ord tenke godt igjennom hvordan man lager videoen.

Facebook sier at en slik type video aldri bør vare mer enn 15 sekunder. Hovedbudskapet bør gjerne komme innen 3 sekunder, slik at vi vet at de som ser på får med seg essensen av hva videoen handler om. Hovedpoenget med denne typer videoer jo å knytte merket ditt til det som skjer i videoen. Det handler om å skape assosiasjoner. Venter man å komme med budskapet og merkenavnet sitt til slutten av videoen, er det stor sjanse for at de fleste allerede har falt fra.

2. Fengslende titting

Dette er motsetningen til å se video i farten. Dette er gjerne en video man har planlagt å se. Her har seeren bedre tid og tar seg tid. Oppbygningen av videoen bør med andre ord være annerledes.

Dette kan for eksempel være “how to” videoer der seeren setter seg godt inn i produktet eller tjenesten din. Man kan si at disse videoene handler mer om Inbound Marketing, ettersom seerne i større grad oppsøker videoene selv. Videoer sett i farten handler mer om å vekke nysgjerrighet, og kanskje bygge opp slik at de senere vil se mer av lengre videoer du har.

Hvorfor videomarkedsføring?

 1. Mer og mer populært blant bedrifter
  80% av bedrifter bruker video på en eller annen måte i dagens næringsliv. I følge en undersøkelse fra Hubspot sier disse bedriftene at de også vil fortsette å bruke video i sin markedsføring. Dette er en ganske tydelig indikasjon på at video er kommet for å bli og at det fungerer.

 2. 3 timer i snitt på telefonen hver dag
  Vi bruker telefonen i snitt 3 timer om dagen. Av denne tiden er sosiale medier en stor del av tidsbruken. Mer og mer av tiden blir brukt på video. Som nevnt i innledningen, er det en indikasjon på at innen 2021 vil 80% av all internettrafikk være video.

 3. Video sparer masse jobb hos markedsførere
  Isteden for å bruke masse tid på hjelpe kunder som har spørsmål fra A-Å, kan videoer som viser hvordan for eksempel produktet eller tjenesten deres fungerer spare masse tid. Det sies også at 70% foretrekker video fremfor tekst når de skal lære noe. Dette kan være lurt å tenke på når man legger ut instruksjoner på nettsiden sin.

 4. Lavterskel for deling
  Folk er i større grad villig til å dele en video enn en blogg eller et bilde. Video kan altså føre til en mer viral effekt. Det er en større lavterskel når det gjelder å tagge og dele videoer, noe som gjør at det sprer seg i større grad enn hva bilder og tekster vil gjøre.

Hva er formålet?

YouTube, Instagram, LinkedIn eller Facebook? Når man skal velge plattform må man først og fremst tenke på hva formålet er. Man publiserer ikke faglige videoer på Instagram, da folk i større grad er i et sosialt modus på denne plattformen.

Kort forklart: Tenk på hvilket modus brukeren er i på plattformen du vurderer å legge ut videoen. Altså hva er formålet?