verktøy-markedsførere-del-2-logoer
Daniel Theodor H. Henriksen

Daniel Theodor H. Henriksen

4 verktøy som gjør hverdagen til en digital markedsfører enklere (del 2)

I et tidligere blogginnlegg skrev jeg om ulike verktøy som kan bidra til å gjøre hverdagen til en digital markedsfører lettere. I dette innlegget følger jeg opp med å gi deg 4 nye verktøy som kanskje kan hjelpe deg til en mer effektiv jobb/studiehverdag.

De 4 verktøyene som vil bli presentert i dag er:

 • ZIP Download All Images (nedlastingsverktøy) – Gratis
 • PXhere (Lisensierte bilder) – Gratis
 • Envato Elements (infografikk, WordPress templates, bilder ++) – Betalt
 • Responsinator (sjekk om nettsiden din er responsiv) – Gratis

1️⃣ ZIP Download All Images

Skal du for eksempel lage en presentasjon hvor du bruker en kundes designuttrykk, er utvidelsen ZIP helt super! Med denne Chrome utvidelsen kan du gå på hvilken som helst nettside, for deretter laste ned ALT av bilder som er på siden.

Dette kan man så klart ikke bruke til kommersielt bruk, men kan være en ypperlig utvidelse å bruke dersom man skal lage en presentasjon for en kunde eller inspirasjon til design.

ZIP Download All Images utvidelse

I bilde over ser vi det lille ikonet som ligger i nettleseren etter utvidelsen er installert. Alt du trenger å gjøre er å trykke på ikonet, og deretter vil alle bildene på den gjeldene siden bli lastet ned i en ZIP-fil. På 1-2-3 har du alle bildene på den tilhørende nettsiden.

Her kan du laste ned utvidelsen.

De nedlastede filene fra Hjertvik Media sin forside (bildene er ikke bluret når du laster ned)

2️⃣ PXhere

Sliter du med å finne gode bilder å bruke i ulike prosjekt? PXhere er da en genial nettside med bilder lisensierte for bruk.

Dette er kanskje min mest brukte side når jeg enten skal finne inspirasjon eller få tak i bilder til for eksempel denne bloggen. Her finnes det uendelige bilder du kan ta i bruk enten det er på nettside, i presentasjoner eller liknende. Alt du trenger å gjøre er å registere deg helt gratis.

Her kan du selv velge hvilke størrelse og formater du laster ned i. Samtidig er det enkelt å importere bildene i for eksempel Photoshop for å gjøre ønskede endringer på bildene.

Bildesøk på «digital markeing» på PXhere

3. Envato Elements

Min kanskje absolutte favoritt av alle verktøy der ute nå om dagen er Envato Elements. De tilbyr:

 • Bilder
 • Grafiske filer og templates
 • Videoer og video templates
 • WordPress tema-maler
 • Musikk
 • Fonter
 • Lydeffekter

+ MYE mer!

Og ja, det koster penger for å få tilgang på alt dette. For rundt 1600 kroner i året får du så mange nedlastninger du vil. Noe jeg vil påstå absolutt er verdt det, dersom du jobber innenfor noen av feltene i listen over.

Det finnes her millioner av ulike filer man kan laste ned. Enten om du vil ha en helt rå PowerPoint-mal eller utkast på mal til en hel nettside, så får du det i Envato Elements. I tillegg er alle filer redigerbare!

Jeg kunne skrevet masse rundt dette verktøyet, men jeg anbefaler deg heller å gå inn for å sjekke ut hvor mye du får for pengene på nettsiden deres.

Søk i Envato Elements etter «marketing»

4️⃣ Responsinator

Noe av det viktigste (hvis ikke det viktigste) for en hjemmeside i dag er at den er responsiv. Dette er en stor rangeringsfaktor for Google, men også avgjørende for en god brukeropplevelse.

Responsinator er et godt verktøy for å sjekke dette. Du vil her se hvordan din hjemmeside ser ut på ulike enheter.

Trenger du hjelp til å lage en responsiv hjemmeside? I Hjertvik Media hjelper jeg deg med dette enkelt, raskt og rimelig!

Eksempel fra responsinator.no