7 nettsider for en lettere hverdag
Daniel Theodor H. Henriksen

Daniel Theodor H. Henriksen

7 nettsider som gjør hverdagen din lettere

Det finnes utrolig mange nettsider som kan gjøre hverdagen din lettere. Men ofte er dette nettsider vi aldri er klar over finnes, og man bruker kanskje unødvendig mye tid på enkle oppgaver som kan løses raskt.

Heldigvis skal jeg gi deg 7 nettsider som kan gjøre din hverdagen lettere. Kanskje du til og med kan begynne å ta noen i bruk allerede i dag.

1. Compressor.io

I hverdagen som en digital markedsfører jobber man ofte med bilder. I mange tilfeller har man kanskje store bilder som det hadde vært ønskelig å få komprimert. Dette gjør du enkelt med et par enkle klikk på compresspor.io. Denne nettsiden komprimerer bildene dine så mye som mulig uten at det går nevneverdig utover kvaliteten.

Skjermbilde over reduserte jeg fra 400kb til 100kb på compressor.io

Dette er rett og slett et verktøy som er et «must», spesielt hvis du jobber med nettsider. Det å ha små bildefiler vil hjelpe deg blant annet med å ha en raskere hastighet på nettsiden du jobber med.

2. Undraw.co

Illustrasjoner er noe som er supert å ha med for å blant annet få en mer levende og forsterkende presentasjon. På undraw.co får du et gratis biblioteket med en hel haug av ulike illustrasjoner du kan bruke. En stort pluss er at du kan legge til dine egne farger, slik at det står i stil til ditt brand og din presentasjon.

Illustrasjoner fra unDraw

3. Remove.bg

Hvor ofte har du ikke irritert deg over at du ikke finner et bilde som har transparent bakgrunn? For eksempel at du skal bruke et bilde du liker i en presentasjon, men det har en stygg bakgrunn som ikke passer inn. På remove.bg kan du med et par enkle klikk laste opp bildet du ønsker å fjerne bakgrunnen på uten å ha noen redigeringskunnskaper. Vipps, så er bakgrunnen borte.

remove.bg

4. Kamua.com

Jobber du med video i sosiale medier er kamua.com en gamechanger! På denne nettsiden kan du endre format på hvilken som helst video til alle ulike sosiale medier plattformer.

Har du for eksempel en video i 16:9 kan du enkelt laste opp videoen på kamua.com, for deretter endre formatet til 1:1 eller Story-format på Instagram osv. Kanskje det beste er at du ikke trenger noen ferdigheter med videoredigering.

kamua.com

5. Beefree.io

beefree.io kan du raskt designe og lage e-poster og landingssider uten å kunne kode! Du trenger ikke engang å lage en egen bruker for å komme i gang. Med deres «drag & drop» bygger, kan du spare masse tid på lage designet du ønsker til for eksempel e-post maler eller en landingsside til en konkurranse.

beefree.io

6. Marketingexamples.com

Det kan være vanskelig å komme opp med nye og geniale markedsføringsideer hver dag. Men det er ikke sånn at man trenger å finne opp kruttet på nytt hver gang.

marketingexamples.com finner du en rekke eksempler på praktiske gjennomføringer innenfor ulike fagfelt i markedsføring andre har brukt for å oppnå suksess. Dette kan være alt fra hvordan man skal skrive gode tekster til hva man bør fokusere på når du skal lage en landingsside som konverterer.

marketingexamples.com

7. Previewed.app

previewed.app kan du lage mockups super-enkelt. Du kan velge hvilke enheter (Mac, iPhone osv.) du har lyst å legge et bilde inni. Etter å ha lastet opp bildet, får du raskt opp ulike mockups du kan laste ned og bruke til å vise hvordan for eksempel en nettside kan se ut på mobil.

Jeg bruker Previewed når jeg lager mockups til kundecaser i Hjertvik Media. Under er et eksempel av en mockup på nettsiden jeg lagde til Opt-e.

Mockup av nettsiden til Opt-e

Interessert i flere verktøy som kan gjøre hverdagen enklere?

Jeg har tidligere også laget et par innlegg om verktøy som kan gjøre hverdagen til en digital markedsfører lettere. Du finner lenke til disse under.